STEP BY STEP RANCANG, BINA & OPTIMIZE STRATEGI DIGITAL MARKETING

Kuasai 3 komponen utama digital marketing iaitu, Pembinaan Laman Web, Setting Platform Ads dan Strategi Pemasaran. Bersedia? Klik Di Bawah

6

MODUL BERSEMUKA

1

CHAPTER ONLINE

4

BONUS

Adat menumpang, pasti ada undang-undang

Tahun ini sahaja kita dah dengar pelbagai rungutan daripada seller yang menggunakan platform-platform tersedia di luar sana. Ada yang dipotong komisen, ada yang di kenakan charge yang tinggi, ada yang kene ban dan kedai online hilang sepenuhnya dan bermacam-macam cerita lagi. Kenapa terus menyewa jika anda boleh bina rumah sendiri?

Saya Mahir Bina Web!

Satu komponen ini sahaja tidak mencukupi. Web akan kekal bersawang dan tidak memberi pulangan

Saya Mahir SETTING ADS!

Permulaan Yang Baik. tetapi leads yang masuk tidak dapat di optimize

DUA-DUA SAYA TAK MAHIR. MASIH NEWBIE

Tahniah! Anda di tempat yang betul

30% komponen digital marketing adalah dari teknologi (web, sales page, automation) dan 20% lagi datang dari kreativiti termasuk skil copywriting, closing. Baki 50% daripada market response.

Ramai yang tersalah anggap, apabila mereka run ads, fokus 100% diberikan kepada ads optimization. Tetapi aspek website tidak dikukuhkan. Landing page tidak optimize, content web tidak menarik, dan customer journey berterabur.

 • Overview digital marketing, konsep dan perlaksanaan teoritikal
 • Tools wajib bagi digital marketer (Bigpay, Canva, FB Business, Whatsapp Business)
 • Pengenalan WordPress. Basic tools, familiarization of environment
 • Drag & Drop tools untuk bina sales page
 • Tanam jongkong emas dalam web
 • Setting “Pool” untuk pelbagai jenis leads
 • Tarik leads dari page ke page, kurangkan bounce rate
 • Setting Produk (Simple Product)
 • Display Kedai Online Anda
 • Manage Order, Delivery & Shipping
 • Payment Gateway Integration
 • Traditional VS New Media
 • Cara Bina Funnel Yang Berkesan
 • Copywriting, Creatives & Ads Objective
 • Pixel Setup Untuk Kempen Yang Lebih Efektif
 • Setting plugin untuk analytics
 • Data driven decision approach
 • Step untuk pivot strategi dan split test
 • Case Study Website, Landing page, Sales page
 • Case study media buying
 • Discussion pelbagai jenis strategi pemasaran untuk produk/servis
 • Pengenalan Meta Digital Marketing Associate Exam

Pelaburan Pasti Lebur. Dimana Silapnya?

BONUS EARLY BIRD YANG SANGAT BERNILAI Ini Akan Menjadi Milik Anda

Module 7 - 1x Web & Ads AudiT

Bernilai RM1500

Audit kepada situasi semasa bisnes anda tidak kira jenis bisnes produk atau servis. Melalui sesi ini, anda akan menjadi lebih jelas tentang priority dalam mendapatkan sales.

Percuma 1 Bulan WordPress Hosting

Bernilai RM59/Sebulan

Technology Partner #KelasAdm iaitu SNNL Digital akan memberi 1 bulan wordpress hosting kepada anda untuk experiment dan rasai pengalaman sebenar membina web.

Support selama 90 Hari

Bernilai RM550/Sesi

Eksperimen, eksperimen dan eksperimen. Hadiri kelas fizikal untuk fahami konsep dan amali, kemudian teruskan practise. Dapatkan support selama 90 hari jika anda mempunyai masalah atau pertanyaan selepas kelas.

Percuma 3 Template Website

Bernilai USD59 x 6 ~ RM1500

Mulakan website anda terus dengan template drag and drop yang mudah untuk digunakan. Customize ikut cita rasa anda.

INI BUKAN KELAS JADI JUTAWAN.
100% TEKnikal WEB DAN ADS

Sistem pembelajaran secara active learning di mana kita akan build, build dan build. Tiada motivasi, tiada sesi luahan perasaan, tiada permainan emosi. Saya ulangi, ini adalah kelas teknikal. Oleh itu anda perlu lulus syarat pra masuk seperti berikut:

Kelas ADM ini tidak sesuai jika anda;

Tahun yang mendatang ini sangat mencabar. Janganlah kita berasa selesa dengan situasi kehidupan kita yang sedia ada kerana perubahan boleh berlaku pada bila-bila masa. Covid-19 telah berlalu beberapa tahun dan lihat kesannya harini. Ekonomi masih belum recover sepenuhnya. Anda ada pilihan, teruskan termenung melihat orang lain berjaya atau ambil peluang ini untuk upskill atau reskill dan cipta kehidupan yang baharu.

@haziqasyraflaw Sabtu-day sales strategy with @Kotak Factory ♬ original sound - Haziq | Jurutera Tersakiti

KENALI TRAINER ADM

Web Designer | Meta Marketing Associate

Salam semua, saya Haziq. Web designer dan juga Meta Digital Marketing Associate. Perjalanan saya bermula pada tahun 2010 di mana ketika itu internet tidaklah pantas seperti sekarang dan maklumat juga sukar diperolehi.

Tetapi dengan semangat komuniti web designer yang tidak putus-putus berkongsi maklumat serta pelbagai open source resources di dalam dunia ini, pelbagai masalah boleh diselesaikan.

Website bukan sekadar sebuah aset, tetapi ia lebih daripada itu. Website adalah simbol kepercayaan, jenama dan keteguhan bisnes anda. Tetapi sebuah web kekal tidak berguna jika tidak memberikan pulangan yang setimpal dengan pelaburan. Maka, gabungkan kedua-dua skil ini, dan anda berada di landasan yang betul.

"Sifu-sifu ni sembang aje lebih, tapi tak pernah berbisnes pun. berani jual air liur je"

Pertamanya, saya bukan sifu, dan air liur saya bukan untuk dijual. Keduanya, saya mengendalikan bisnes saya sendiri dan telah membina 5 brand di bawah SNNL SOLUTIONS iaitu haziqasyraf.com (Freelance Web Designer), Loob Themes (Envato Author), SNNL Digital (IT Infrastructure), KadFactory (Kad Kahwin Printed & Digital), Sugarcoaster (3D JellyCake) dan 18 Kitchen (Frozen Food). Kesemua ini adalah brand yang masih lagi in business dan sedang berkembang.

"Bisnes ini takkan survive 5 tahun"

Selain serve brand saya sendiri, saya juga berkhidmat dengan beberapa syarikat di dalam dan luar negara dalam bidang Digital Marketing. Pengalaman bina web dari tahun 2010 dan FB ads dari tahun 2015 banyak memberi peluang kepada saya berkhidmat secara global kerana, SEMUA SYARIKAT DI DUNIA INI MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN YANG SAMA. Anda nak tahu bagaimana saya berkhidmat di UK dan Australia? Ini yang akan saya kongsi dalam kelas ADM.

Brand yang menjadi kebanggan saya ialah Sugarcoaster. Ia hasil usahasama saya dan Ex-girlfriend. Kami berdua menjalakan perniagaan ini 100% secara online. Tiada kedai fizikal, cuma ada semangat dan kerja keras. Ada masanya, orang di sekeliling pandang sebelah mata dan yakin bisnes ini haya sementara. Kini, brand ini sudah mencecah usia 4 tahun. Sifir yang mudah, web yang baik, ads yang betul, customer journey yang bersifat end to end, selesai.

Jadi kenapa saya cerita semua ini ?

Kerana anda ada impian. Saya juga ada impian. Ramai di antara kita yang terpaksa melupakan impian mereka kerana pelbagai masalah kehidupan seperti kekangan masa, menjaga orang sakit, menjaga anak-anak. Dan mereka terpaksa berada di rumah sepanjang masa. Saya juga mempunyai kekangan yang sama. Jadi dengan adanya skil bina web dan ads ini, akan menjadi suatu gateway kepada dunia yang baru kepada kita. Pelbagai potensi dapat kita terokai dan semuanya adalah POSSIBLE.

Saya lihat ramai di antara kita yang TALENTED dan boleh melakukan pelbagai jenis servis seperti menjahit, baking, memasak kuih muih tradisional, membuat kopi yang sedap, kreatif dalam membuat design, pandai edit video dan pelbagai lagi. Amat RUGI jika semua peluang ini tidak dihalakan ke jalan yang betul.

WHEN there's a will, there’s a way

jangan tunggu lagi, tempat sangat-sangat terhad;

RM450.00

RM350.00
SAHAJA

atau 3x bayaran RM116.67 dengan

RM450

RM350

atau 3x bayaran RM116.67 dengan

Saya Sudah Membuat Pembayaran, Apa Langkah Seterusnya?

Setelah bayaran anda telah disahkan. Anda akan terima emel pengesahan.

Selain daripada semangat yang waja, anda perlu membawa

 • Laptop untuk digunakan semasa kelas. iPad/Tablet tidak digalakkan kerana processing power yg rendah
 • Smartphone untuk digunakan semasa kelas.
 • Pihak venue akan menyediakan plug point dan juga wifi connection untuk kegunaan kelas.

Kelas ADM mengehadkan jumlah student pada satu-satu sesi. Jangan risau, no one will be left behind!

Modul yang disediakan dalam kelas ADM adalah disasarkan kepada peringkat beginner. Pembinaan web dalam kelas ini hanya berasaskan drag and drop module dan tidak memerlukan skil programming yang mendalam.

Peserta WAJIB mempunyai Facebook Account, manakala Facebook Page tidak diwajibkan. Trainer akan demo kepada anda tentang penggunaan ads menggunakan Facebook Business Manager dan anda boleh aplikasikannya selepas kelas.

Tiada – Saya mohon maaf di sini, kami tidak menawarkan kelas yang lebih advance. Kami cuma akan offer ADMSprint session yang diadakan sebulan sekali. ADMSprint seperti juga sesi hackathon di mana kita akan bersama-sama membina web mengikut tema pilihan student. Melalui ADMSprint, anda juga boleh mendapatkan idea bisnes atau menyelesaikan masalah menggunakan wordpress.

Sebarang pembatalan atau penarikan diri dari program hendklah di buat 2 hari sebelum tarikh kelas bagi melayakkan anda mendapat full refund. Jika tidak, tiada refund akan dibuat.

Sila hubungi kami untuk training in house.

Kami mengalu-alukan penyertaan tuan ke program ini. Jika tuan lengkap pra syarat tiada masalah. Sila whatsapp kami untuk maklumat lanjut kerana kami akan memberikan diskaun khas bagi pemegang kad OKU. 

Resources Untuk Anda

© ASAS DIGITAL MARKETING BY SNNL SOLUTIONS | haziqasyraf.com

Let`s Connect!
1